У Сумах стрімко погіршується епідситуація з COVID-19

18.10.2021

У стаціонарах Сум лікуються 459 осіб (410 дорослих і 49 дітей, з яких у 29 осіб уже підтверджено діагноз). Про це 18 жовтня на апаратній нараді в мерії розповіла начальник міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко.

– На сьогоднішній ранок для госпіталізації дорослих у міських ковідних лікарнях залишилося шість вільних ліжок, – уточнила Олена Юріївна. – Для дітей – 66. Усі койко-місця забезпечені подачею кисню. У 5-й міськлікарні лікуються 275 пацієнтів (12 – у відділенні інтенсивної терапії, 6 – підключені до апарату ШВЛ). У лікарні Святого Пантелеймона – 89 хворих (6 – у відділенні інтенсивної терапії). Також до надання допомоги підключилася міська лікарня №4, куди госпіталізовано 46 пацієнтів (три – на апараті ШВЛ). У дитячій лікарні Святої Зінаїди – 49 хворих, четверо дітей – у відділенні інтенсивної терапії з коронавірусною інфекцією.

Крім того, сумчани отримують лікування і в обласних медзакладах. У медичному центрі інфекційних хвороб ім. З. Красовицького – 49 пацієнтів (4 – у відділенні інтенсивної терапії, 4 – на апаратах ШВЛ). В обласному госпіталі для ветеранів – 96 пацієнтів (4 – у відділенні інтенсивної терапії, 3 – підключені до апаратів ШВЛ).

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 488 жителів Сумщини.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: