Аферисти виманили у жителів Сумщини більше 100 тисяч гривень

18.10.2021

За минулі вихідні жертвами зловмисників стали дві жительки Тростянеччини. Жінки, повіривши невідомим телефонним співрозмовникам, втратили всі заощадження. За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження та ведуть пошуки аферистів.

У першому випадку по допомогу до працівників відділення поліції №1 (м. Тростянець) звернулася 35-річна жителька села Гребениківка. Вона розповіла, що увечері їй на мобільний зателефонував невідомий та, назвавшись співробітником служби безпеки банку, повідомив, що по її рахунку проводяться підозрілі операції. Для того, щоб не втратити заощадження, чоловік запропонував перерахувати усі гроші на банківські рахунки, які він сам продиктував.

Наступного дня, із заявою про шахрайство до поліцейських звернулася 77-річна мешканка міста Тростянець. Жінка розповіла, що кілька годин тому їй зателефонував невідомий та зазначив, що її онук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду та сильно травмувався. Для допомоги родичу заявниця повинна була зібрати якомога більшу суму грошей та передати їх через кур’єра, який прийде до неї додому. Так вона і зробила, передавши невідомому 8 000 гривень.

А згодом зателефонувала до онука. Виявилося, з ним все гаразд.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Працівники поліції вкотре застерігають громадян від вчинення необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомцями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: