Медична система Шостки перевантажена. Влада просить без необхідності не йти до лікаря

18.10.2021

“Ситуація залишається складною і перспектив для покращення не видно”, – сказав під час апаратної наради при міському голові головний лікар Центральної районної лікарні Олег Штогрин. В інфекційному відділенні знаходиться 68 хворих, з них 61 з підтвердженим діагнозом COVID-19. Хворі важкі, 4 перебуває на апараті ШВЛ. Усі чотири апарати штучної вентиляції легень постійно зайняті.

“Якщо когось знімаємо з апарату, підключаємо одразу іншого хворого. Багато пацієнтів на кисневій підтримці. За 15 днів жовтня на медикаменти та на кисень витрачено понад 600 тисяч гривень. Лікування дороговартісне. На жаль, ще немає коштів за вересень по пакету послуг Національної служби здоров’я України по боротьбі з коронавірусною інфекцією”, – констатував Олег Теофільович.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Жук зазначив, що останні три тижні ситуація із захворюваністю на коронавірус стабільно погіршується. Амбулаторно лікується 366 пацієнтів, серед них 39 дітей. “І це враховуючи, що не були опрацьовані результати ПЛР тестів, які були забрані в п’ятницю. До Сумського обласного лабораторного центру було доставлено 289 зразків. Ця кількість дуже велика”, – наголосив лікар.

Олександр Володимирович зазначив, що ситуація складна і медична система працює із великим навантаженням: «Ми бачимо, що пункти забору ПЛР вже не справляються, хоча вони працюють в трьох амбулаторіях. Ми будемо розгортати додатковий пункт забору ПЛР матеріалу в ДК «Зірка».

Міський голова Микола Нога повідомив, що за останні дні помер один лікар – завідуючий поліклініки, один нині перебуває на апараті штучної вентиляції легень у тяжкому стані. Микола Петрович також запропонував розділити потоки відвідувачів амбулаторії: «Один потік – вакцинування, другий потік пацієнтів, що прийшли здавати ПЛР тест. Це не пік захворювання і тому я прошу не піддаватись паніці й не бігти всім одразу у поліклініку і тим більше без показань лягати у стаціонар. Звертаюсь до наших мешканців – цінуйте наших лікарів, їх не так багато. І на кожного лікаря припадає де тисячу, а де і більше людей. А ми будемо їх підтримувати всіма засобами, які в нас є».

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: