За нетверезу їзду звільнення чи премію: Лисенко стримає обіцянку, яку дав сумчанам?

18.10.2021

Міський голова Сум Олександр Лисенко опинився в заручниках своїх же слів про неминуче звільнення високопосадовців, яких було затримано під час водіння автомобіля у стані алкогольного сп’яніння. Тепер мер повинен прийняти непросте рішення – начхати на публічно обіцяне сумчанам під час апаратної наради 9 серпня, або ж звільнити з посади начальника сумського ДАБК, свого радника і товариша Миколу Зігуненка, якого патруль поліції піймав під час керування автівкою у стані алкогольного сп’яніння.

На начальника управління Державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міськради патрульна поліція склала протокол за ч.1 ст.130 КУпАП. Поліцейські запідозрили, що чиновник керував автівкою у стані сп’яніння і запропонували йому пройти освідування, але чоловік відмовився, що теж є порушенням. Цю інформацію офіційно підтвердив речник патрульної поліції Сумщини Олег Сологуб.

Доля підкидує Олександру Лисенку неприємні випробування, коли потрібно визначатися – закривати очі на відверті факапи свого оточення чи діяти по совісті в інтересах сумчан.

Спочатку депутати міської ради рекомендують меру звільнити керівника ЖГК Олександра Журбу, який довів ситуацію в житлово-комунальній сфері міста до катастрофічної. Мер відмовчується. Тепер вже в неприємній ситуації опиняється ще один близький товариш міського голови Микола Зігуненко. Висновки напрошуються самі собою – якщо Олександр Лисенко мовчить, значить принцип «друзям – все, іншим – закон» в Сумах став нормою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: