В Охтирській громаді не вистачає кисню для хворих на COVID-19

21.10.2021

Вже ні для кого не секрет, що кожного дня в Охтирці помирає від COVID-19 по 4-6 чоловік, а у країні в цілому даний показник наближається до 6 сотень. Тож питання забезпечення хворих киснем постає дуже гостро майже в кожній вітчизняній лікарні. І Охтирська ЦРЛ не стала виключенням, передає okhtyrka.online.

В Охтирці станом на 20 жовтня на кисневій підтримці перебуває 110 пацієнтів. І кожного дня надходять нові хворі з тяжким перебігом захворювання. Для того, щоб забезпечити  всіх пацієнтів кисневою підтримкою, кожні два дні Охтирська ЦРЛ закуповує по 50 балонів. Вартість одного складає близько 200 грн. А це від 10 до 20 тис. грн. щодня. Балони заправляються на заводі ім. Фрунзе через день.

Міський голова Павло Кузьменко не з чуток знає, яке дороговартісне лікування хворих на COVID-19. Адже за його словами, рідна людина  лежить у лікарні вже не один день. Протягом перших 10 днів лікування лікарня  забезпечувала медикаментами, які мала в наявності. Але на подальшу терапію ліків вже не вистачає. Тому родичі змушені купувати дороговартісні ліки в аптеках за власний рахунок. Деякі з них не знайти не те що в Охтирці, а й навіть в Сумах чи Харкові. Міський голова просить вибачення в охтирчан за таку ситуацію. Але сучасні реалії та темпи розповсюдження COVID-19 невблаганні. Також мер звертається до містян з проханням не ображати та не гніватися на медиків у такий складний період.

За словами мера, він мав перемовини з головою Велико-Писарівської громади, який готовий надати в оренду Охтирській ЦРЛ 5 концентраторів кисню. Підприємці міста збирали кошти на закупівлю кисневого біоциліндру, але потрібної суми не вдалося зібрати за короткий період. Наявну суму в 100 тис. грн. міський голова пропонує розподілити на закупівлю 3 кисневих концентраторів. Це дасть можливість врятувати не один десяток людських життів.  І вони стануть в нагоді при розгортанні додаткових ліжок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: