На Сумщині створять навчально-тренувальний центр екстреної медицини

21.10.2021

Навчально-тренувальний центр спорудять на території сучасного Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Для того, щоб передавати свої знання іншим, необхідні не лише висококваліфіковані фахівці, а й усі належні умови. Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф має чи не найпотужніший в Україні навчально-тренувальний відділ. Інструктори постійно підвищують свій професійний рівень, отримуючи міжнародні сертифікати. Вони готують команди, які стають переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань бригад екстреної медичної допомоги. Лікарі та фельдшери викладають у Медичному інституті СумДУ та Сумському фаховому медичному коледжі. Є тут і сучасні манекени, на яких можна продемонструвати ту чи іншу медичну маніпуляцію.

Проте бракує сучасних площ, де можна було б розмістити тих, хто прийде на навчання не лише із Сумської, а, можливо, й з інших областей.

Під час наради в Сумському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастрофбули обговорені конкретні заходи щодо вдосконалення проєкту. Незабаром цей оновлений проєкт буде презентовано.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: