На Сумщині проходять командно-штабні навчання цивільного захисту населення

21.10.2021

Командно-штабні навчання з ланкою територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення проходять на території Роменського району 21 – 22 жовтня.

Основна мета заходу – вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі керівного складу, органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів при виникненні надзвичайних ситуацій та підвищення готовності спеціалізованих служб, формувань цивільного захисту щодо ліквідації їх можливих наслідків.

У навчаннях задіяні всі ланки цивільного захисту. Керівник командно-штабного навчання – заступник голови облдержадміністрації Вячеслав ПЕЧЕНЕНКО.

Командно-штабне навчання відбувається в два етапи. На першому (теоретичному) етапі відпрацьовувалися питання щодо прийняття обґрунтованих управлінських рішень на проведення рятувальних, аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (подій), організації контролю за їх виконанням та підготовки розпорядчих документів.

На другому – учбові питання, у тому числі вжиття заходів з ліквідації наслідків буревію, відновлення сталого функціонування об’єктів життєзабезпечення, проведення аварійно-відновлювальних робіт на електричних мережах, повітряному газопроводі низького тиску, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт по ліквідації наслідків вибуху газу у житловому будинку, пожежі в школі та при скоєнні дорожньо-транспортній пригоді.

«Такі навчання надзвичайно важливі! Від наших злагоджених дій залежить життя та безпека наших громадян», – підкреслив Вячеслав Печененко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: