У Глухові розпочався опалювальний сезон

21.10.2021

З 12 жовтня, відповідно до рішення виконкому, тепло пустили у п’ять об’єктів соціальної сфери – ЗОШ №2, НВК №4, НВК №5, ДНЗ «Ромашка» та міську лікарню. Це установи, які облаштовні індивідуальними котельнями.

Як повідомив начальник теплорайону Микола Колоша, з 13 жовтня запустять всі інші котельні міста, які обігрівають житловий фонд та організації і установи. До речі, за словами М.Колоші, не зважаючи на непросту ситуацію з газом, Глухів – єдине місто на Сумщині, яке першим розпочне повний опалювальний сезон.

Що стосується тарифів, ціни на газ, то це питання так до сих пір і не відпрацьоване на рівні держави. Можновладці обіцяють для бюджетів компенсувати вартість різниці минулорічного і нового тарифу, але коли це відбуватиметься і як саме – поки невідомо. Тепловикам же важливо, аби при ринкових умовах із попередньою закупівлею газу, якщо повернення коштів відбуватиметься, це проходило своєчасно.

– У зв’язку з тим, що енергоносії виросли в ціні, тариф не може залишитися попереднім. Якщо уряд і виставлятиме нижчу ціну, то все ж різницю бюджету має компенсувати держава. Поки що це тільки на рівні обіцянок, без підкріплення жодним документом. У нас строгі договори за датами на попередню закупівлю природного газу. І якщо повернення субвенції місцевим бюджетам буде з запізненням, то у нас виникнуть проблеми, – прокоментував М.Колоша.

На місцях вірять і чекають, що найближчим часом нарешті буде якась остаточна конкретика у газовому питанні.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: