Шосткинця, який їхав на похорон брата, не пустили до потяга через відсутність ПЛР-тесту

22.10.2021

Набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень. Вони стосуються перевезень на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом міжобласного сполучення. Уже сьогодні пасажири перед тим, як потрапити до транспорту, повинні показати докази щеплення чи ПЛР-тест. Журналісти побували на залізничному вокзалі та побачили, як все відбувається на прикладі людей, що прямували до столиці.

21 жовтня квиток перестав бути основною перепусткою до транспорту. Без ковід-сертифікатів, ПЛР або експрес-тестів виїхати неможливо. Проводжаючих без відповідних документів також не пускають у вагони. Через нові правила перевезень у провідників потягу Шостка-Київ нерви ледь витримують, тому від інтерв’ю вони на відріз відмовились. А ось пасажири більш балакучі.

Хтось говорить, що це принесе тільки позитивні зрушення стосовно вакцинації населення, а хтось вважає нові правила абсурдними.

Деяких пасажирів, попри їхні сльози й вмовляння, не пускають до вагонів. Так, пан Олег поспішав на похорон брата, але вакцинований тільки один раз і відповідних документів про це у нього не виявилось. “Мені тепер, що йти пішки 240 кілометрів?”, – обурювався знервований чоловік.

Проте на касі Шосткинського залізничного вокзалу покупців попереджають про обов’язкову наявність ПЛР-тесту чи сертифікату про вакцинацію.

Треба зазначити, що «Укрзалізниця» розгорнула на залізничних вокзалах пункти вакцинації та експрес-тестування на коронавірус.

Пункти вакцинації відкрили на 5 вокзалах:

Київ

Львів

Харків

Одеса

Дніпро

Пункти експрес-тестування відкрили на 10 вокзалах:

Київ

Львів

Харків

Одеса

Дніпро

Запоріжжя

Мукачеве

Кривий Ріг

Вінниця

Полтава

Пасажири, які мають квиток на поїзд, зможуть зробити експрес-тест за 350 грн. Варто знати, що нові норми не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: