За добу на Сумщині виявили 31 застарілий боєприпас

22.10.2021

21 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 82-мм мінометної міни та одного 76-мм артилерійського снаряду. Небезпечні предмети раніше були виявлені у с. Високе, що на Охтирщині та м. Тростянець. Боєприпаси часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Того ж дня, під час додаткового обстеження території в с. Перекопівка, Роменського району, піротехніки ДСНС виявили двадцять п’ять 50-мм мінометних мін та п’ять 45-мм артснарядів. «Відголоски» минулих війн знаходилися в лісі на відстані до 300 м від житлових будинків.

Після цього, місцевими мешканцями в лісі с. Гребенеківка, Охтирського району було знайдено одну 82-мм мінометну міну. Застарілий боєприпас знаходився на відстані до 2 км від житлових домівок.

На місці виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: