Глухівська біатлоністка сильно пошкодила обличчя під час тренування на лижеролерах

22.10.2021

Анні Кривонос довелось зробити перерву в підготовці до сезону, пише suspilne.media.

Збірна України з біатлону проводить підготовчі збори на високогір’ї в італійському Лівіньо напередодні старту сезону 2021/2022.

Під час одного з тренувань на лижеролерах 24-річна біатлоністка Анна Кривонос не впоралась із проходженням дистанції та впала. Через цей індидент спортсменка сильно травмувала обличчя. Зрештою, її доставили в лікарню та наклали кілька швів.

Тепер на неї чекатиме відновлення, що, найімовірніше, триватиме кілька тижнів. Зокрема, уже стало відомо, що біатлоністка більше не тренуватиметься разом із командою в Лівіньо.

Після падіння Анну Кривонос доставили до лікарні, де їй надали необхідну медичну допомогуЯк це сталось?

За словами головного тренера жіночої збірної України з біатлону Уроша Велепца, Кривонос неправильно пройшла одну з ділянок траси, де була вибоїна. Саме це призвело до падіння.

“На 10-кілометровій лижеролерній трасі, на якій тут всі тренуються, є ділянка зі спуском, у кінці якого не дуже якісне покриття. При проходженні цієї ділянки потрібно трошки прогнутися назад, як на гірських лижах. На жаль, Аня або не помітила цю вибоїну, або не змогла згрупуватися, унаслідок чого вийшло падіння”, – зазначив Велепець у коментарі для XSPORT.

При цьому очільник команди підкреслив, що серйозних травм інших частин тіла в Кривонос немає:

“На щастя, руки і ноги вона собі не пошкодила, але дуже сильно зчесала обличчя. Їй навіть наклали кілька швів у місцевій лікарні. Також зробили рентген, щоб виключити всілякі переломи”.

Наостанок тренер зазначив, що наразі спортсменка не готова повертатись до повноцінних фізичних навантажень і поки що відновлюватиметься.

“Добре, що сама Аня не падає духом, уже запитує, коли зможе повернутися до тренувань. Зараз ми вважаємо, що їй потрібно трохи відпочити, залікувати рани, тому до кінця збору, а потім і на міжзбір’я, вона не буде робити серйозних навантажень. Зараз головне – відновитися, і вже на укочування можна знову повернутися до роботи. На щастя, до цього інциденту Аня виконала всю роботу в повному обсязі, мала добрий вигляд, тому сподіваємося ця ситуація не виб’є її з колії”, – резюмував Велепець.

Українська біатлоністка вже не братиме участь у тренувальному процесі на зборах у Лівіньо

Що відомо

До 24 жовтня україські біатлоністи тренуватимуться в Лівіньо, після чого дехто з них залишиться для подальшої підготовки в Європі. Інші ж повернуться до України.

Із 2-го листопада жіноча збірна України проводитиме перший збір на снігу в цьому році. Тренувальний процес проходитиме в норвезькому Бейтоштолені.

26-28 листопада відбудеться перший етап Кубку світу з біатлону у шведському Естерсунді.

Хто така Анна Кривонос

24-річна українська біатлоністка з Глухова (Сумська область), членкиня національної збірної України з біатлону.

Триразова чемпіонка світу з біатлону серед юніорів (2015, 2016), володарка “срібла” світової першості у 2018-му.

Учасниця дорослих етапів Кубку IBU.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: