У Сумах кошти з ремонту доріг перенаправили на боротьбу з COVID-19

23.10.2021

Планово-бюджетна депутатська Сумської міськради 22 жовтня прийняла рішення зняти 25 млн грн із ремонту проспекту М. Лушпи і направити їх на інші витрати, мотивуючи тим, що в цьому році вже пізно починати дорожні роботи.

Зі свого боку директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера пропонував депутатам направити ці гроші на об’єкти, які були розпочаті й не доведені до кінця (оскільки не профінансовані повністю) – вул. Оболонська (під’їзд до Оболонського водозабору), вул. Декабристів, Котляревського і на вул. 20 років Перемоги хоча б частково профінансувати 8 млн із 18, щоб покласти в цьому році нижній шар на всю ширину полотна і не залишати в зиму наполовину розриту дорогу, пише сайт підприємства.

Депутати запропонували направити ці кошти на боротьбу з COVID-19 (закупівлю обладнання, медикаментів тощо для сумських лікарень). На підприємстві вважають, що такий розподіл не витримує ніякої критики, тому що в бюджеті перевиконання за 7 місяців – 88 млн грн і на медицину з них вже скерували 23 млн.

Тим часом комісія запропонувала направити прокуратурі субвенцію 1 млн грн, ФК «Суми» фіндопомогу 500 тис. грн, на МЦ «Романтика» – 2 млн грн, фонтан «Садко» – 4,5 млн грн тощо.

До того ж, утримання доріг в осінньо-зимовий період не вистачає 6 млн гривень. І в разі рясного випадання снігу місто прибирати немає за що.

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 1085 жителів Сумщини. Від сьогодні Сумщина – у “червоній” зоні карантину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: