Охтирський агролісгосп сплатить 64 тисячі за незаконну вирубку сосни

23.10.2021

До суду з позовом звернувся прокурор Охтирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі позивача: Державної екологічної інспекції у Сумській області до відповідача – Охтирського дочірнього агролісогосподарського підприємства «Охтирський агролісгосп» про стягнення 64 тис. грн збитків, внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства. Позовні вимоги обгрунтовані не забезпеченням відповідачем охорони лісових насаджень, що призвело до вирубки 21 дерева сосни звичайної за відсутності спеціального дозволу.

Статтею 19 Лісового кодексу України визначено, що постійні лісокористувачі зобов’язані забезпечувати охорону, захист, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень, посилення їх корисних властивостей, підвищення родючості ґрунтів, вживати інших заходів відповідно до законодавства на основі принципів сталого розвитку; дотримуватися правил і норм використання лісових ресурсів; вести лісове господарство на основі матеріалів лісовпорядкування, здійснювати використання лісових ресурсів способами, які забезпечують збереження оздоровчих і захисних властивостей лісів, а також створюють сприятливі умови для їх охорони, захисту та відтворення; вести первинний облік лісів; дотримуватися встановленого законодавством режиму використання земель. Законом можуть бути передбачені й інші права та обов’язки постійних лісокористувачів.

Розглянувши матеріали справ, суд встановив обґрунтованість доказів порушення природоохоронного законодавства з боку відповідача й вирішив позовні вимоги задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: