Охтирчани платитимуть за вивіз сміття на 10 грн більше

23.10.2021

На минулому засіданні члени виконавчого комітету при Охтирській міській раді серед інших питань порядку денного розглянули два важливих для кожного містянина питання стосовно  перегляду тарифів на комунальні послуги. Мова йде про вивіз сміття та послуги з централізованого опалення.

Розглянувши розрахунки тарифів на послуги з вивезення твердих, великогабаритних та ремонтних побутових відходів, послуги з їх захоронення за результатами коригування, які були здійснені ДП «Верп» ТОВ «Водоторгприлад», члени виконкому підняли існуючий тариф. Мета підвищення цін –  приведення тарифів  на послуги з поводження з побутовими відходами у відповідність до економічно обґрунтованих витрат, враховуючи зростання вартості паливно-мастильних матеріалів та витрат на оплату праці, передає okhtyrka.online.

Нові тарифи з вивезення твердих побутових відходів складатимуть:

–  для населення  –  171,30 грн./м3;

–  для бюджетних установ – 171,30  грн./м3;

–  для інших споживачів –  171,30 грн./м3.

Вивезення великогабаритних побутових  відходів  для населення  –  318,72  грн./м3.

З вивезення ремонтних побутових  відходів  для населення  –  386,54 грн./м3.

Щодо захоронення  побутових відходів, то розцінки будуть наступні:

– для населення  –   68,60  грн./м3;

–   для бюджетних установ –  75,47 грн./м3;

–   для інших споживачів – 75,47 грн./м3.

Тепер справа за малим – рішення набирає чинності з моменту його оприлюднення в одному з друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

До процесу аудиту ціноутворення вартості вивезення сміття були залучені члени Громадської ради. Але на засіданні вони не були присутні. Мовчать – значить не мають заперечень.

Сучасні реалії наступні – замість 22,40 грн. охтирчани платитимуть по 32,78 грн. з однієї особи. Також залишається загадкою, чи передбачатиме здорожчання тарифу покращення якості надання послуг, розвиток роздільного збору сміття та модернізацію майданчиків для збору відходів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: