Кролевецьку лікарню реорганізують

23.10.2021

Учора, 22 жовтня, відбулося пленарне засідання чотирнадцятої сесії Кролевецької міської ради восьмого скликання.

Найбільш жваве обговорення викликало питання про реорганізацію КП «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Кролевецької міської ради шляхом приєднання до КП «Кролевецька лікарня» Кролевецької міської ради.

Багато з присутніх депутатів висловили занепокоєння щодо наслідків такого рішення, можливість його реалізації в період пандемії. Начальник відділу охорони здоров’я Кролевецької міської ради Наталія Срібранець відповіла на всі запитання та зробила наголос на якості надання медичних послуг, збереженні пакетів послуг, а отже і лікарні в цілому. Також зачитала роз’яснення Національної служби здоров’я України щодо переходу сімейних лікарів та декларацій заключених із пацієнтами у разі об’єднання двох медичних ланок.

У результаті голосування рішення прийнято більшістю депутатів, троє з присутніх утрималося.

Крім того, прийнято кошти з Сумського обласного бюджету на придбання житла для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, у сумі 2 700 000 грн.

Також депутатами затверджено статут Кролевецької МТГ, утворено 16 старостинських округів на території Кролевецької міської територіальної громади (як передбачено законодавством, виходячи з чисельності населення) та затверджено на посади 16 старост, внесено зміни до структури апарату Кролевецької міської ради та її виконавчого комітету, розглянуто блок економічних, комунальних та земельних питань.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: