Обрали запобіжні заходи двом підозрюваним у поширенні злочинного впливу в колонії

25.10.2021

23 жовтня судом обрано запобіжні заходи двом підозрюваним у поширенні злочинного впливу в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України) та вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

Одного з підозрюваних взято під варту строком до 20 грудня 2021 включно.

Іншому підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, заборонивши йому без дозволу слідчого залишати житло в період доби з 21:00 год. до 07:00 год. На нього також покладено ряд обов’язків:

прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну місця проживання або роботи;

носити електронний засіб контролю;

утримуватися від спілкування з підозрюваними, потерпілими;

здати на зберігання слідчому паспорт для виїзду за кордон, а також інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, за наявності.

Нагадаємо, за даними слідства, двоє чоловіків, відбуваючи покарання в Державній установі «Сумська виправна колонія №116» та користуючись здобутим у кримінальному середовищі авторитетом, встановили на території колонії суворі правила поведінки серед засуджених з вимогами безумовного їх дотримання. При цьому навіть після звільнення, щоб не втрачати вплив на засуджених, вони призначилинаближену до себе особу «смотрящим на зоні», який продовжував координувати злочинну діяльність на території виправної установи, зокрема, контролював збір коштів.

Більш того, двоє чоловіків відповідатимуть ще й за вимагання. Дізнавшись, що один із засуджених за шахрайство отримав злочинним шляхом велику суму коштів, при цьому на утримання «злодійського общака» не віддав частку, вони вимагали у його дружини 5 тис. доларів США, погрожуючи їй фізичною розправою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: