На Сумщині упродовж доби знешкодили 55 застарілих боєприпасів і ще 35 виявили

26.10.2021

25 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 82-мм та сорока шести 50-мм мінометних мін, а також восьми 45-мм артилерійських снарядів. Небезпечні предмети раніше були виявлені у с. Перекопівка та с. Залатиха, що на Роменщині. Боєприпаси часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня під час додаткового обстеження території в с. Перекопівка Роменського району піротехніки ДСНС виявили двадцять шість 50-мм мінометних мін та один вибухник. «Відголоски» минулих війн знаходилися в лісі на відстані до 300 м від житлових будинків.

Після цього надійшов виклик про знайдення одного 122-мм і шістьох 100-мм артилерійських снарядів та одного вибухника. Небезпечні знахідки знаходилися у лісі поблизу м. Шостка, на відстані до 1 км від житлових осель громадян.

На місцях виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: