У СумДУ провели конференцію трудового колективу

27.10.2021

26 жовтня в онлайн-режимі відбулась конференція трудового колективу Сумського державного університету.

Відповідно до порядку денного, першим делегати розглянули питання про погодження нової редакції Статуту Сумського державного університету. З інформацією виступив голова вченої ради Анатолій Васильєв: «Проєкт змін до Статуту, розроблений відповідно до нормативних законодавчих документів та рекомендацій Міністерства освіти і науки України».

Щодо суті внесених змін, то вони стосуються, зокрема, структури університету, учасників освітнього процесу, процедури обрання ректора, проведення окремих видів діяльності, передусім наукового спрямування. Нову редакцію Статуту, згідно з процедурою, схвалила вчена рада університету.

Інформацію з другого питання «Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку Сумського державного університету (версія 02) озвучив ректор Василь Карпуша.«Це один із основних документів нормативної бази, що визначає трудовий розпорядок і норми життєдіяльності в університеті», – наголосив ректор.

Він зазначив, що попередня версія Правил була прийнята у 2005 році. Оскільки з того часу в законодавчій базі України, зокрема, у сфері освіти, відбулися суттєві зміни, то Правила внутрішнього розпорядку СумДУ потребують оновлення.

За інформацією ректора, у проєкті документу враховано норми законів про вищу освіту, працю та нормативних документів СумДУ, зокрема, про корпоративну культуру, академічну доброчесність. Він погоджений профспілковою організацією студентів та представницьким органом профспілок університету, схвалений вченою радою.

Обидва питання були підтримані конференцією одноголосно. Також делегати проголосували за оновлення складу комісії з трудових спорів, у зв’язку з кадровими змінами в університеті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: