На Сумщині розшукують “соціальних працівниць”, які ошукали пенсіонера

27.10.2021

У поліцію із заявою про крадіжку грошей звернувся пенсіонер, який мешкає в селищі Вороніж Шосткинського району. Чоловік розповів, що вдень до нього додому прийшли дві невідомі жінки, які в розмові назвалися соціальними працівницями. Вони розповіли, що в країни нині проводиться грошова реформа, під час якої купюри старого зразка будуть міняти на нові. Аби допомогти літнім громадянам, вони ходять по домівках та переписують номери старих купюр щоб в подальшому їх обміняти.

Пенсіонер запросив жінок до оселі, де достав з хованки частину своїх заощаджень та показав їх «соцпрацівницям». Ті переписали номери та, поспілкувавшись з господарем, пішли.

Провівши «гостей» та повернувшись у будинок, чоловік вирішив перевірити свої заощадження, які були надійно сховані, проте гаманець з 39 000 гривнями був порожній.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, в рамках якого проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб зловмисниць.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: