У Сумах депутати погодилися фінансово допомогти Котельні північного промвузла

28.10.2021

У Сумах депкорпус надав згоду на видачу позики приватній компанії з грошей комунального “Шляхрембуду”, аби котельня розрахувалася з боргами за газ. Мова йде про погашення частини боргу Котельні північного промвузла перед “Сумигазом”. Інакше газ котельня не отримає. На 28 жовтня через це третина міста залишається без опалення.

За словами голови бюджетної комісії Вадима Акпєрова, з бюджету на це кошти надати не можуть. Допомогу можуть спрямувати комунальні підприємства, які мають прибуток, сказав він. “Сьогодні в нас єдине, мабуть, підприємство, яке працює з прибутком, – “Шляхрембуд”. Ми сьогодні проголосували — в бюджеті додаткові гроші наперед за зимовий період “Шляхрембуду”. “Шляхрембуд” бере на себе зобов’язання надати поворотну допомогу зараз КПВВ для того, щоб вони змогли хоча б першу частину грошей дати “Сумигазу” і запустити”, — каже Акпєров.

Про яку суму позички йдеться, та в які строки Котельня має повернути її бюджету, міський голова Олександр Лисенко поки не говорить. “Це переговорна процедура між двома суб’єктами господарювання. Я хотів би наразі її не оголошувати, тому що домовленостей щодо уже чітко визначеної суми і цифри вони зараз мають тільки в пропозиціях”, — сказав він.

Також 27 жовтня депутати вирішили спрямувати близько 60 млн грн на компенсацію в тарифах на опалення: 33 млн грн – для бюджетної сфери і 24 млн – для населення.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: