На Сумщині додалися нові відділення для хворих на коронавірус. Але вони вже заповнені

29.10.2021

У Бурині, Краснопіллі та Лебедині 29 жовтня відкрили законсервовані з минулої осені відділення для хворих на COVID-19. Про це свідчать дані на сайті РНБО, також цю інформацію підтвердили керівники лікарень у Лебедині та Краснопіллі.

У Лебединській лікарні додалось 41 місце, усі вони вже зайняті пацієнтами.

“У нас інфекційного відділення немає, але ситуація склалася і ми вже місяць працюємо – відкрили своє законсервоване відділення.Поки що всього вистачає завдяки деяким запасам. Однак НСЗУ не підписала ще договір і це не тільки наша проблема, це проблема всіх лікарень сумської області, які надають допомогу хворим на коронавірус”, – говорить керівник Лебединської райлікарні Владислав Шепіль.

З його слів, невідомо навіть, яку суму відшкодує НСЗУ. Лікарня, як каже керівник, тримається зараз дякуючи заробленим протягом року коштам. Щодо кисню для хворих уточнив, що його не вистачає

У Краснопільській лікарні ситуація схожа. Керівниця закладу Валентина Фоменко констатує: пакета по наданню допомоги хворим на COVID-19 лікарня не має. “Ми відновили роботу інфекційного відділення, що відкрили торік. У нас є кисневі концентратори, їх 10, як і ліжок у відділенні. Всі ліжка вже заповнені. Цього року зробили у відділенні ремонт: замінили опалювальну систему, зробили душову кабіну для хворих та додатковий туалет. Але у нас не підведений кисень, тому немає пакетів”, – розповіла Валентина Фоменко.

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 1235 жителів Сумщини.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: