У Шостку завезли вакцину CoronaVac

01.11.2021

За минулий тиждень у Шостці вакцинувалися 3 865 осіб, з них 518 – у вихідні дні. Повний курс вакцинації пройшли 12 989 шосткинців – це 37% від задекларованого населення. Про це у ході апаратної наради розповів директор міського центру ПМСД Олександр Жук.

Загалом у місті вже зроблено 19 820 щеплень проти коронавірусу.

«Хочу повідомити, що на минулому тижні ми отримали вакцину CoronaVac. Багато хто нею цікавився. Зараз вона наявна в усіх пунктах та центрах вакцинації», – повідомив Олександр Жук.

Натомість його колега Ольга Пуріс говорить, що в сільських амбулаторіях громади закінчуються експрес-тести на Covid-19. Загалом їх залишилося 292.

«Коли вони закінчаться, будемо направляти хворих на ПЛР-тестування», – сказала Ольга Пуріс.

Що ж стосується вакцинальної кампанії у селах громади, то там вона також просувається жвавіше. За минулий тиждень зроблено 615 щеплень. Обома дозами вакциновано 1 410 людей – це 14,2% від загальної кількості дорослого населення.

Крім цього, на апаратній нараді стало відомо, що МОЗ видало розпорядження, відповідно до якого тепер можна вакцинувати дітей віком від 12 років. При цьому в дитини мають бути усі планової вакцинації.

Підсумовуючи доповіді медиків міський голова Микола Нога сказав, що більше нікого агітувати вакцинуватися не будуть.

«Час переконань завершився. Хочеш жити – вакцинуйся, не хочеш – справа твоя…», – сказав мер.

Джерело: shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: