Під час сесії Сумської обласної ради депутати підтримали чотири звернення опозиціонерів до керівництва країни

02.11.2021

Звернення, які ініціювали депутати від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ стосувалися фінансування медичної галузі, зменшення цін на газ і енергоносії, забезпечення твердим паливом малозабезпечених верств населення та розгляду депутатами ВР законопроєкту щодо повернення державного регулювання цін на основні товари та послуги.

Голова регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко заявив, що стрімке погіршення епідемічної ситуації призводить до зростання навантаження на медичні заклади, лікарів та медичний персонал. Не вистачає обладнання, медикаментів, транспортних засобів, фінансування, є заборгованість по зарплатам. «Це дуже несправедливо, що медики, які борються з епідемією, не шкодуючи своїх сил, здоров’я, а іноді й життя, змушені чекати, коли держава віддасть їм зароблені власною важкою працею гроші», – підкреслив Стрельченко.

Тож у зверненні просять вище керівництво країни врахувати важкий стан медичної галузі при підготовці державного бюджету на 2022 рік та ще у поточному році збільшити субвенції місцевим бюджетам для проведення заходів профілактики та протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби.

У другому зверненні йдеться про зменшення цін на газ і енергоносії як для населення, так і бюджетної сфери та підприємств. Бо зависокі тарифи не лише спустошують кишені українців, а й тягнуть за собою стрімке зростання цін абсолютно на всі товари та послуги. На думку опозиціонерів, з нинішніми захмарними цінами на газ є загроза банкрутства підприємств, втрати робочих місць, дефіциту місцевих бюджетів. Така вартість енергоносіїв призведе до здорожчання всіх товарів і послуг та основних харчових продуктів.

Також опозиціонери просять владу розробити програми для забезпечення твердим паливом – дровами чи торфобрикетами малозабезпечених верств населення.

А ще пропонують депутатам Верховної Ради розглянути законопроєкт, ініційований обранцями від ОП-ЗЖ, щодо повернення державного регулювання цін на основні товари та послуги. Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про ціни і ціноутворення» щодо відновлення державного регулювання цін, надано ще у вересні 2019 року. Олександр Стрельченко наголосив, що ОП-ЗЖ вимагає розглянути його як невідкладний. Аби хоч під час пандемії люди мали змогу не відмовляти собі у найнеобхіднішому.

«Ці всі питання влада країни має вирішувати без нагадування. Але вона цього не робить. Тож ми через свої повноваження намагаємося достукатися до неї, аби все ж таки керівництво країни поставило інтереси людей вище своїх політичних амбіцій і почало працювати на розвиток держави», – підкреслив Олександр Стрельченко.

Колеги по депутатському корпусу ініціативи опозиціонерів підтримали більшістю голосів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: