Слухові апарати – як вибирати

03.11.2021

На перший погляд здається, що вибрати слуховий апарат – просто. Зовсім інше вимальовується, якщо згадати, що цей пристрій являється медичним і має протипоказання. Неправильний вибір може призвести до тяжких наслідків. Наприклад, якщо людина страждає від підвищеного тиску, то є ризик гіпертонічного кризу, в разі не відповідного налаштування гучності. Знайти інтернет-магазин з подібною продукцією можливо за запитом в пошуковій системі – слухові апарати ціни, та зробити замовлення.

Існуючі види та протипоказання

Всі моделі апаратів для покращення слуху розподіляються на:

Аналогові – працює такий пристрій шляхом перетворення звукового сигналу в електричний імпульс, який відчуває внутрішнє вухо. Невелика ціна подібного слухового апарату спонукає багатьох вибирати саме таку модель. Та потрібно знати, що діапазон можливостей у аналогових моделях обмежений.

Цифрові – дія такого апарату дещо складніша, зокрема, звук надходить в апарат і перетворюється на цифрову інформацію, далі спеціальна програма опрацьовує її і подає на динамік у вигляді звукової хвилі. Коштують цифрові моделі значно вище аналогових, але і можливості кращі. Корекція слуху відбувається більш якісно.

Відрізняються також пристрої з різною кількістю каналів – від 3 і вище. Чим більше каналів, тим повнозвучніше звучання. Ще по-різному можуть розташовуватись – за вухом, в середині і в самому слуховому каналі.

Як здійснити правильний вибір?

Вибираючи апарат для корекції слуху в компанії bettertone, потрібно враховувати: 

вік людини,

рівень слуху,

діапазон частот, що потребують посилення,

особливості пацієнта – супутні хвороби, та ін.

Фахівці радять підійти до вибору потрібної моделі пристрою наступним чином. Підібрати слуховий апарат:

Дитині

Маленькі пацієнти, які погано чують – особливі. Річ у тім, що найчастіше втрачається слух в період посиленого розвитку, коли формуються навички комунікації, дитина опановує мову. Та без гарного слуху, навчитися правильно говорити, практично не можливо. Тому потрібні багатоканальні цифрові варіанти, які зможуть відтворити якомога більше звуків.

Дорослій людині

У дорослих пацієнтів слух починає втрачатись частіше вже в поважному віці. Важливо щоб апарата не тільки коректно працював, але й був зручним у використанні. До того ж серед дорослих набагато більше зустрічаються супутні захворювання, що потребують ретельного підходу до вибору моделі. Потрібен варіант зовнішнього застосування, який легко носити і доглядати за ним.

Також потрібно пам’ятати, що користуватись слуховим апаратом можна тільки після призначення лікаря. З ним варто проконсультуватись щодо вибору відповідної моделі. Додатково порадитись з фахівцями компанії Bettertone перед тим, як робити замовлення.

Слуховий апарат – значно покращує життя людям, що погано чують, та потрібно вибирати, орієнтуючись на технічні характеристики пристрою і особливості людського організму.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: