Олександр Стрельченко: Необхідно негайно вирішити питання з теплопостачанням сумчан

03.11.2021

Через борги теплопостачальної компанії понад 300 багатоповерхівок в Сумах досі не підключені до опалення. Така ситуація повторюється з року в рік і її потрібно негайно вирішити. Про це заявив голова Сумської регіональної організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, депутат Сумської облради Олександр Стрельченко.

«На Сумщині вирує пандемія. Захворюваність на коронавірус майже у 20 разів перевищує норму. А сумчани шморгають носами і мерзнуть у власних квартирах, бо міська влада не може вчасно розпочати опалювальний сезон. І це продовжується з року в рік», – констатував депутат.

Через борги котельні північного промвузла та ПАТ «Сумигаз» перед «Нафтогазом України», які на 1 листопада становлять 353 млн грн та 39 млн грн відповідно, понад 300 багатоповерхівок не підключені до централізованого опалення і не мають гарячого водопостачання.

«Проблему з боргами Котельні північного промвузла міська влада повинна була вирішити ще 3-4 роки тому. Тоді це було б і значно дешевше, і люди були б з теплом. Є декілька варіантів: місту потрібно чи викупити котельню, яка належить СНВО, чи збудувати нову, чи модернізувати теплопостачальні мережі», – наголосив в ефірі телеканалу «АТВ» Олександр Стрельченко.

А сьогодні влада разом з теплопостачальною організацією повинна знайти вихід і забезпечити теплом жителів Ковпаківського району.

«Люди не повинні залишитися заручниками фінансової заборгованості. В умовах пандемії це просто злочинно», – вважає  голова Сумської регіональної організації ОП-ЗЖ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: