Центральний ринок Сум перевірили на дотримання протиепідемічних вимог

03.11.2021

Працівники Держпродспоживслужби разом із журналістами сьогодні проінспектували продовольчу частину Центрального ринку в Сумах.

«Ми перевіряємо, яким чином здійснюється допуск працівників продовольчої частини ринку до роботи, чи дотримуються продавці дезінфікуючого режиму, маскового режиму», – розповіла помічник лікаря-епідеміолога Сумського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олена НОВГОРОДСЬКА.

Працівники ринку вимоги здебільшого знають і їх дотримуються. Так, продавчиня у м’ясному павільйоні Світлана демонструє дезінфектор й сертифікат на нього. Є у неї і окремий пакунок для використаних масок. Сьогодні вже їх чимало поміняла, адже майже кінець робочого дня, а змінювати маски необхідно кожні дві-три години.

Показує, як дезінфікує робочу поверхню, й продавчиня морепродуктів. І навіть запитує у перевіряючих, який краще на майбутнє антисептик взяти, адже у неї невдовзі закінчується.

В іншому ряді смачно пахнуть ковбасні вироби. Продавець Людмила розповідає, що дотримуватись санітарних норм сьогодні дуже важливо. Адже це, насамперед, безпека, як колег по роботі, так і покупців.

«Сумщина перебуває в червоній зоні карантинних обмежень. Тому згідно з постановою Кабміну №1236 у непродовольчий відділ ринку ми допускаємо лише осіб, які мають свідоцтво про повну вакцинацію, довідку від лікаря про те, що перехворіли (дійсна 180 днів), або за наявності ПЛР чи експрес-тесту (дійсний 72 години), – розповідає перший заступник директора Центрального ринку в м. Суми Володимир ФІЛЬО. – Для агропродовольчих ринків не потрібна наявність сертифікатів вакцинації та інших документів. Тобто людина зможе проходити тут, дотримуючись маскового режиму. Але санітарних норм не послаблюємо. Та й перевірки проводяться щоденно, тому продавці знають усі протиепідемічні норми і їх дотримуються».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: