На Сумщину везуть 8 тонн кисню з Черкас

03.11.2021

У Сумській області з кожним днем ​​додаються нові хворі на COVID-19, які потребують стаціонарного лікування, у тому числі й кисневої терапії. Минулого тижня начальник облздоров’я Сергій Бутенко заявляв, що ситуація із забезпеченням кисню критична не лише у нашому регіоні, а й у всій Україні.

ТОВ «Техногаз-С», що знаходиться на колишній території заводу Фрунзе, виробляє 6 тонн кисню на добу. Раніше цього було достатньо, але тепер із різким сплеском захворюваності й такою кількістю стаціонарних хворих його потрібно вдвічі більше. Через це область змушена шукати інші джерела постачання кисню для ковідних лікарень.

“Потреба у кисні збільшується з кожним днем ​​– про це говорять керівники медустанов, завідувачі відділень, – повідомив сьогодні на брифінгу голова Сумської ОДА. – Зараз із Черкас (ПАТ «Азот») до нас їде 8-тонна машина, яка везе кисень нашим лікарням. Його вже сьогодні доставлять до медзакладів області. За словами міністра охорони здоров’я, систему забезпечення киснем уже налагоджено. Роботу підприємств України, які його виробляють, координує МОЗ. Лікарні вже не шукають постачальників самостійно – у кожній області визначено відповідальних за цей напрямок. У нас начальник облздоров’я Сергій Бутенко. Підприємство у Сумах виробляє 6 тонн кисню на добу, додаткова потреба – ще плюс 16 тонн. Є домовленість із МОЗ, що раз на 3 дні ми їх отримуватимемо. Перший транш на сьогодні прибуває на територію області”.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: