У центрі Сум – мітинг проти примусової вакцинації

03.11.2021

На площі Незалежності в Сумах о 13:00 зібралися близько 20 людей. Протестували проти примусової вакцинації та порушення прав людини.

Люди вийшли, щоб своїм мітингом підтримати протест проти карантинних обмежень, який 3 листопада відбувається в Києві. Там на акцію прийшли близько двох тисяч людей. Вони перекрили проїжджу частину по вулиці Грушевського та Шовковичну.

“Ми не заперечуємо, що є захворювання і є проблема. Питання в тому, як її вирішують. Приймають нормативні акти з порушенням верховенства права. Порушують й права людей примушуючи до вакцинації”, – каже учасник акції у Сумах Олег.

В ефірі Українського радіо у програмі “Між нами” адвокат Дмитро Гладкий розповідав, що не можна те, що зараз відбувається в Україні назвати примусовою вакцинацією, оскільки існує баланс прав. Наприклад, право користуватися громадським транспортом або право на працю взаємно пов’язані безпосередньо з вакцинацією. Для того, аби використовувати деякі права, потрібно задовольнити обов’язок з приводу вакцинації.

“Це не нововведення, оскільки й інші інфекційні захворювання, які давно відомі, також передбачають, що лише вакцинована особа, яка пройшла профогляд та має медичні довідки, може перейти до своїх трудових обов’язків”, – говорить адвокат.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: