У Ромнах власники магазинів ігнорують «сміттєві» договори

03.11.2021

Власники роменських магазинів не хочуть укладати «сміттєві» договори. Таку проблему озвучив на нараді у Роменській міській раді директор КП «Комбінат комунальних підприємств» РМР Володимир Безручко.

Місцеві бізнесмени не хочуть укладати договори на вивезення побутових відходів. Тому голова Роменської міської ради Олег Стогній «підключив» до вирішення цієї проблеми свого заступника Владислава Суходольського. Вони спільно мають скласти перелік магазинів міста, які не уклали договори. Якщо підприємці не дотримуватимуться правил вивезення чи утилізації сміття, на них чекає – покарання.

«Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питань збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів належить до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Статтею 21 Закону України «Про відходи» визначено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належать, зокрема, здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами відповідно до закону та розгляд справ про адміністративні правопорушення або передача їх матеріалів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про відходи», – повідомляє сайт Роменської міської ради.

romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: