У “Мануфактурі” провели карантинну перевірку

04.11.2021

Сьогодні працівники Держпродспоживслужби, Нацполіції разом із журналістами здійснили перевірку закладів харчування та відділів торгівлі в ТРЦ «Мануфактура».

«Ми здійснюємо перевірки з метою посилення контролю за проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Перевіряємо, яким чином здійснюється допуск працівників на територію ТРЦ, чи дотримуються продавці маскового та дезінфікуючого режиму, чи контролюється працівниками соціальна дистанція відвідувачів», – розповіла фельдшер санітарний Сумського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Людмила Бацман.

Під час перевірки закладів торгівлі в ТРЦ «Мануфактура», це заклади громадського харчування та промислової групи товарів, виявлено, що в основному люди дотримуються карантинних обмежень, соціальної дистанції, у відвідувачів закладу наявні сертифікати про вакцинацію. Але зафіксовані також наявні порушення.

Зокрема, у деяких закладах громадського харчування користуються багаторазовими рушниками, на столах для відвідувачів та на барній стійці у вільному доступі знаходиться цукор, трубочки, дерев’яні палички, не проводиться температурний скринінг. Здійснюється неправильний збір використаних засобів індивідуального захисту, відсутні марковані ємності з кришкою для утилізації використаних масок.

Як повідомила Людмила Бацман, у разі виявлення недоліків складається протокол про адміністративні правопорушення, відповідно до статті 42 КУпАП. Це порушення санітарних норм, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 102 грн до 425 грн, в залежності від тих правопорушень, які зазначені у акті обстеження

Працівники торгового центру здебільшого знають та дотримуються профілактичних і протиепідемічних заходів. Так, офіціанти однієї із кав’ярень демонструють дезінфектор й сертифікат на нього, наявний запас нових масок, які змінюють кожні три години, урни для використаних масок. Проводять дезінфекцію поверхонь та підлоги кожні дві години.

Довідково. З 23 жовтня Сумська область перебуває в червоній зоні, що передбачає посилення карантинних обмежень. Так за період встановлення червоної зони поліцією перевірено 12410 суб’єктів господарювання, за останню добу – 951. Перевірено ТРЦ – 126 (за останню добу – 16), інші розважальні заклади, кінотеатри, театри – 84 (за останню добу – 6), закладів громадського харчування 1203 – (за останню добу – 94).

Загальна кількість складених протоколів (за ст. 44 – 3 КУпАП) – 225, за останню добу – 13.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: