Глухівчанка отримуватиме Президентську стипендію

04.11.2021

Іванна Ткаченко – випускниця Глухівської загальноосвітньої школи №2, навчалася у гуманітарному класі, але завжди захоплювалася точними та прикладними науками: фізикою, математикою тощо. Брала участь у міських та обласних олімпіадах і привозила звідти для рідної школи переможні місця та відзнаки.

Першу альма-матер закінчила із золотою медаллю. І, не змінивши життєвого плану, вступила до Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського на бажану економічну кібернетику.

Сьогодні Іванка – четвертокурсниця. І вже досить відома серед талановитої студентської молоді. Нещодавно вона здобула стипендію Президента України. Глухівчанка каже: «Для цього я багато працювала три роки. Моя спадщина наукових праць містить досить велику кількість публікацій різного рівня (від матеріалів всеукраїнських конференцій до наукових статей у професійних міжнародних журналах). Кожен семестр, починаючи з першого курсу, я мала чудовий рейтинг».

Вона зазначила, що всі бажаючі могли подати заявку до стипендіального відділу університету. Серед нинішніх претендентів на 4 різні іменні стипендії було близько 60 осіб. З них відібрали лише 15 осіб.

Іменна стипендія Президента України дається на семестр. Крім того, студенти мають можливість подаватись і на стипендію Верховної Ради, яка виплачується увесь навчальний рік. Іванка Ткаченко планує спробувати отримати її, коли вступить до магістратури та матиме у своєму портфолії ще більше наукових праць.

Незважаючи на дистанційне навчання, дівчина зараз багато працює. Вона не вважає карантинні обмеження перешкодою для отримання нових знань.

«Бажання вчитися, працювати. Дистанційка цього не впливає. Коли її не було і ми повноцінно вчилися (пари з 8-ї ранку до 5-ї вечора), той, хто хотів навчатися, навчався. А хто не хотів – самі розумієте. Особисто для мене дистанційне навчання дуже зручне. Я раціонально розподіляю свій час та можу більше працювати індивідуально. Наше студмістечко розташоване поряд з університетом, а якщо комусь потрібно витрачати час на дорогу, то дистанція тут лише плюс», – упевнена студентка.

Усім, хто прагне досягти вагомих результатів у навчанні та взагалі в житті, Іванна каже: «Дві найголовніші поради від мене: завжди ставте перед собою чітку мету і розумно розподіляйте свій час. Перша дозволить завжди бути мотивованим на досягнення успіху, а друга допоможе не гаяти дорогоцінний час на шляху до нього».

Довідково: Розмір стипендії Президента України для студентів вищого навчального закладу складає 2720 гривень на місяць. Підвищена стипендія – 1660 гривень на місяць, а звичайна – 1300 щомісяця.

З січня 2022 року їхній розмір обіцяють підвищити. Звичайна стипендія збільшується до 2000 гривень на місяць, підвищена – до 2550. Розмір стипендії Президента України становитиме 4400 гривень на місяць.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: