Жителі Сумщини мають право продавати або здавати в оренду свої земельні ділянки на електронних аукціонах

05.11.2021

Як повідомила під час брифінгу в облдержадміністрації начальник відділу ринку та оцінки земель Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Алла ПАРФИЛО, продавати землі сільськогосподарського призначення дозволено тільки приватним власникам. Сільськогосподарські землі державної та комунальної власності продавати заборонено. Їх можна лише передавати у користування

«Продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності заборонений, – говорила начальник відділу ринку та оцінки земель Головного управління Держгеокадастру у Сумській області. – Земельні торги щодо передачі в оренду земельних ділянок державної та комунальної власності відбуваються виключно на електронних аукціонах в «Prozorro. Продажі».

За її словами, наразі у Сумській області оголошено продаж права оренди 10 земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 22,1 га (Путивльська та Буринська міські ради). Аукціони відбудуться в кінці листопада – на початку грудня цього року.

Алла Парфило розповіла, що жителі Сумщини мають можливість ефективно продати чи здати в оренду свої ділянки – через електронні аукціони у системі «Prozorro. Продажі». Це ефективно для власників земельних ділянок, адже учасники аукціону будуть конкурувати між собою і власник зможе отримати більше коштів за ділянку.

Усі аукціони можна шукати в єдиному реєстрі системи «Prozorro. Продажі», зокрема на E-Tender. Процедура проста: реєстрація на E-Tender, участь в аукціоні та угода.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: