Сумський суд в умовах карантину проводить віртуальні екскурсії

05.11.2021

5 листопада учні 9-го класу КУ Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 поринули у віртуальну екскурсію Зарічним райсудом м. Суми.

Помічник голови суду Юлія Хілько розповіла хлопцям та дівчатам про історію створення суду та хто зараз працює в суді, пояснила правила пропуску до суду. На слайдах показала які місця в залі судового засідання займають учасники судового процесу та склад суду, де знаходиться обвинувачений чи підозрюваний, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Говорила доповідач також про символи судової влади, про мантію, як невід’ємний атрибут судової влади. Дізналися школярі й про інноваційні технології, що використовуються в роботі суду.

“Проведення подібних екскурсій – надзвичайно позитивна та корисна практика, адже такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності та поваги до прав інших. Сподіваємося, що діти провели свій час цікаво та з користю, що сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури”, – йдеться на сайті суду.

  

  

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: