Сумчани повернулися з медалями Кубку України із сумо

06.11.2021

Із 28 до 30 жовтня у Мелітополі проходив Кубок України із сумо. Сумчани на турнірі посіли кілька призових місць та здобули одразу кілька медалей.

Перше місце і “золото” привіз до Сум Єгор Крупський. Йому 19 років. Десять з них він присвятив вільній боротьбі. Займається Єгор ще і японською боротьбою сумо. На Кубку України, який проходив днями в Мелітополі став кращим у вазі до 92 кілограмів. Тренувався довго і наполегливо кожного дня, розповідає спортсмен.

“Тренувався щодня. Вкладав усі сили. Чомусь приділяв більше уваги, чомусь менше. І так сталося”, – говорить борець-сумоїст.

Тренувався Єгор Крупський недаремно. На Кубку України провів чотири поєдинки, посів перше місце і приніс команді Сумщини “золоту” медаль. Чим сумо відрізняється від інших видів боротьби, говорить, швидкістю.

“Сумо – такий швидкий вид спорту. Все у долі секунди вирішується. Якщо ти стартонув добре (старт у сумо – це коли зіштовхуються два суперники) і ти десь послабив і тебе виштовхнули – то ти вже не виправиш ситуацію”, – пояснює Єгор.

Крім першого місця спортсмени з Сумщини привезли “срібні” медалі. На Кубку України вибороли “срібло” молодший брат Єгора, Кирило Крупський, у ваговій категорії 77 кілограми, та Дмитро Котов у вазі 92 кілограми. Третіми завершили змагання Олександр Урсакі у вазі до 115 кілограмів та Владислав В’юн у ваговій категорії понад 115 кілограмів. Підготував спортсменів тренер Сергій Хекало. Виступом спортсменів на кубку України в цілому, каже, задоволений.

“Мені, як будь-якому тренеру, хотілося, щоби було більше “золотих” медалей. Скажімо так, усі боролися в міру власних можливостей. Трішки можна було краще. Але багато факторів на це вплинуло. Найпершою є те, що зараз така ситуація в країні, неможливо повноцінно тренуватися. Результат, можна сказати, для мене він був очікуваний. Але не найкращий. Можна було ще трохи краще”, – говорить тренер з сумо Сергій Хекало.

Крім того, збірна команда Сумської області виборола “срібну” медаль на Кубку України з сумо у командному заліку.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: