У Сумах Спасо-Преображенський собор відзначив престольне свято

08.11.2021

8 листопада, в день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми відбулися урочисті богослужіння з нагоди престольного свята – північний приділ собору присвячений великомученику Димитрію.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, настоятеля Спасо-Преображенського кафедрального собору, всенічне бдіння, молебень з акафістом святому і Божественну літургію очолив благочинний собору і Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз у співслужінні священнослужителів собору.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні, про позбавлення від пандемії коронавірусу, за лікарів та за єдність поміж Православними Церквами.

Клірики та прихожани собору особливо помолились за упокій душ старости та будівничого Спасо-Преображенського собору купця Дмитра Івановича Суханова (+1890), спочилих Сумських архієреїв, настоятелів, священнослужителів, меценатів та прихожан собору.

Після закінчення Божественної літургії відбулося славлення святому великомученику Димитрію та проголошено уставні многоліття.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: