У Сумській ОДА відчитали керівників Ромен і Тростянця за ігнорування рішення обласної комісії ТЕБ та НС

08.11.2021

Як повідомила під час апаратної наради  директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, попри рішення обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо дистанційної форми навчання з 7 до 14 листопада у школах області, учні 1-4 класів шкіл міст Тростянець та Ромни вийшли на навчання.

«Крім того, у Роменській громаді у шести загальноосвітніх закладах усі учні – з 1 по 11 клас – навчаються офлайн, тобто фізично перебувають у школах, – додала Вікторія Гробова. – Я прошу правоохоронні органи перевірити наявність 100% щеплення для працівників цих закладів та організацію навчання».

Голова облдержадміністрації назвав рішення громад «популістичною турботою». Адже такі рішення погіршують ситуацію з COVID-19, наражають на небезпеку жителів громад. Адже діти теж хворіють, і навіть якщо хворіють безсимптомно, вони «приносять» «ковід» додому.

«Сьогодні ми не можемо допустити стрімкого розповсюдження інфекції в області. І припинення офлайн-навчання в школі дає сподівання на те, що рівень захворювання знизиться. А Тростянецька та Роменська громади, я вважаю, діють вкрай безвідповідально, не виконуючи рішення обласної комісії ТЕБ та НС», – наголосив Дмитро Живицький.

Голова облдержадміністрації попросив педагогів та батьків з розумінням поставитися до дистанційного навчання.

«Що таке «дистанційка» для малечі, добре знаю по собі: мої доньки також навчаються вдома. І всі щоденні перипетії, на кшталт того, з ким залишити дітей, як проконтролювати присутність на уроках і зробити з ними домашню роботу – усе це я добре відчуваю на собі, – зазначив Дмитро Живицький. – Але чим швидше ми подолаємо пандемію, тим швидше діти підуть до школи. Сподіваємось, з наступного тижня показники захворюваності дозволять нам вивести в офлайн молодшу школу. Щодо учнів 5-11 класів: у червоній зоні на навчання вони повернуться лише до шкіл, де працівники мають 100% вакцинацію».

Голова облдержадміністрації підкреслив: якби влітку і на початку осені керівники громад поставилися відповідально до вакцинальної кампанії, то можна було уникнути таких вимушених заходів і діти ходили б до школи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: