У дитячій міськлікарні в Сумах відкрили сквер пам’яті Олександра Ємця

09.11.2021

Рік тому, 9 листопада, пішов із життя директор Сумської дитячої лікарні Св. Зінаїди Олександр Ємець – заслужений лікар України, Почесний громадянин м. Суми, який з 1997 року очолював цю медустанову. Молодий, повний сил та планів керівник помер у Києві – від ускладнень COVID-19. Той, хто сам боровся за здоров’я та життя інших, не зміг протистояти підступній хворобі. На згадку про цю світлу і мудру людину, друга та наставника його сім’я та колектив вирішили облаштувати сквер на території лікарні. І ось у день роковин пам’яті Олександра Ємця його відкрили. Ця подія зібрала чимало людей – друзів, родичів, колег, меценатів, які прийшли згадати Олександра Михайловича та покласти квіти до пам’ятного знаку, на якому він увічнений.

Будівництво скверу виконувалося коштом громадської організації «Благодійний фонд Олександра Ємця» (близько 2 млн грн), за рахунок бюджету громади було виготовлено проектно-кошторисну документацію (50 тис. грн). Також в облаштуванні допомагали друзі та небайдужі сумчани. Територія парку викладена плиткою, є місця для відпочинку, зелені газони, де висаджені туї. Передбачена система поливу та яскраве різнокольорове освітлення у темний час доби, що робить сквер ошатним та затишним.

«Для Олександра Ємця головною була фраза “чужих дітей не буває”, – наголосила в.о. директора Сумської дитячої клінічної лікарні Вікторія Бугаєнко. – Такі великодушні люди рідко зустрічаються у житті. Він запалював своєю енергією всіх, дуже любив свою роботу. Багато зробив для лікарні, багато про що мріяв. У тому числі – про сквер, де могли б відпочивати наші маленькі пацієнти та їхні батьки. Символічно, що цей сквер має його ім’я. Адже Олександр Михайлович – завжди з нами!»

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: