На протидію терористичним загрозам Сумська ОДА за 5 років витратить 9,9 мільйонів

09.11.2021

Сумська область, як і Україна в цілому, зацікавлена у розвитку правоохоронної системи та її реформуванні. На цьому наголосив перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО під час зустрічі з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС).

Учасники зустрічі обговорили можливість співпраці між Сумською облдержадміністрацією та КМЕС щодо питань безпеки, правопорядку, міжнародного співробітництва тощо.

«Головна наша мета – донести до громадян Сумської області, що Європейський Союз співпрацює з Україною, підтримує вашу державу у ці непрості часи, – розповів заступник керівника операційного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Єссе СЕППАЛА (Фінляндія). – Перебуваючи на Сумщині, я планую провести робочі зустрічі з керівництвом Головного управління Національної поліції в Сумській області, Сумської обласної прокуратури, під час яких буду ставити, як і в облдержадміністрації, головне запитання: чим ми вам можемо допомогти. Будемо раді співпрацювати із Сумщиною».

Тарас Савченко зазначив, що керівництво Сумської облдержадміністрації, ураховуючи «жовтий» рівень терористичної загрози, сусідство з країною-агресором, динамічний стан криміногенної ситуації в країні та на території Сумської області зокрема, приділяє важливу увагу питанням взаємодії між правоохоронними органами області та громадянським суспільством і місцевими органами влади. «У Сумській області діє розроблена облдержадміністрацією і затверджена обласною радою Комплексна обласна програма «Правопорядок» на 2021-2025 роки, де передбачені заходи, спрямовані на забезпечення виконання завдань з протидії терористичним загрозам на загальну суму 9 млн 971 тис. гривень (на 5 років), – повідомив Тарас Савченко. – Працюємо і в напрямку цифровізації регіону з точки зору безпеки, зокрема над питанням встановлення систем відеонагляду».

Також, за його словами, одним із кроків щодо реформування правоохоронних органів є ініціатива – поліцейський офіцер громади. Основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працює на території громади, але й живе там.

Обговорювалися під час зустрічі й інші питання, зокрема ситуація на державному кордоні, взаємодія облдержадміністрації із громадськістю, питання боротьби з корупцією, гендерної рівності тощо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: