В адмінбудівлях Сум хочуть установити дефібрилятори

10.11.2021

Серед проектів громадського бюджету м. Суми цього року досить незвичайний. Це ініціатива Георгія Сніцаря, яка передбачає забезпечення громадських місць дефібриляторами – за прикладом столиці та деяких інших міст.

Суть проекту в тому, щоб розмістити автоматичні зовнішні дефібрилятори (АЗД) у громадських місцях та навчити працівників у локаціях розміщення АЗД медичної допомоги (алгоритму BLS – базової підтримки життя, що включає використання АЗД).

Мета проекту – зробити Суми безпечнішими. Тобто дати землякам та гостям міста, у яких настане раптова зупинка кровообігу чи інший невідкладний стан, шанс на виживання та повернення до повноцінного життя.

За умовами подачі проектів дефібрилятори можна розмістити лише на територіях комунальної власності. Тому пропонується забезпечити ними адмінбудівлі, де буває відносно багато людей. А саме: на вул. Харківській, 35, та на вул. Горького, 21. Вартість проекту – 426 732 грн.

З’явилася інформація, що управління охорони здоров’я надало позитивний висновок щодо відповідності цього проекту законодавству (https://pb.smr.gov.ua/projects/22). Подробиці про проекти – https://pb.smr.gov.ua/.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: