Хтось подає до суду, хтось носить тести: Невакцинованих освітян Білопільщини почали відсторонювати від роботи

10.11.2021

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я від 4 жовтня обов’язковій вакцинації підлягає певний перелік професій, до якого, зокрема, входять і працівники освіти. Якщо освітянин не вакцинований і не має бажання робити щеплення, його, відповідно до постанови Кабміну №1096 від 20 жовтня, відсторонюють від роботи без збереження заробітної плати. Винятки — якщо вже є перша доза щеплення, людина має протипоказання чи нещодавно перехворіла на COVID-19.

У керівників відділів освіти громад Білопільщини поцікавилися, яка ситуація в громадах.

Білопілля

За повідомленням відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради, наразі у громаді працює 592 працівника освітньої галузі – це педагогічні працівники та обслуговуючий персонал шкіл, дошкільних та позашкільних закладів.

Із загальної кількості освітян 526 провакциновано двома дозами, 33 – однією дозою, 24 працівника освіти мають тимчасові або постійні протипоказання до щеплення. Один із працівників освіти, який не бажає робити щеплення, періодично тестується і надає результати тесту за місцем роботи.

Із 8 листопада 9 освітян відсторонено від роботи, бо вони не мають жодного щеплення від коронавірусної інфекції. Дехто з цих працівників освіти вже записався на вакцинацію, інші поки що вагаються, а двоє з них мають намір подавати до суду за відсторонення від роботи.

Ворожба

Як повідомили у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Ворожбянської міської ради, у громаді працює 175 освітян. Станом на 9 листопада провакциновано 174 працівника освітньої галузі, окрім однієї людини, яка не виявила бажання робити щеплення, тож із 8 числа її відсторонено від роботи. Наразі жінка перебуває у відпустці без збереження.

Річки

У Річківській громаді працює 115 освітян: 59 педагогічних працівників та 56 осіб обслуговуючого персоналу. Із усіх освітян провакциновано 113. Одна жінка має постійні протипоказання до щеплення і ще одна наразі перебуває у відпустці без збереження за власним бажанням, що не пов’язане з відстороненням.

Миколаївка

У Миколаївській громаді 296 освітян (педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу). Із загальної кількості працівників освіти одна людина перебуває у відпустці за власний рахунок через хворобу, від роботи відсторонено ще два педагоги, які не мають щеплення. Одна з них має намір подавати до суду за відсторонення.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: