В Охтирці депутати спробували зменшити зарплату міському голові

10.11.2021

9 листопада відбулося засідання 18 сесії Охтирської міської ради, на якому ТЕЦ прийняли до комунальної власності громади, а депутати опозиції спробували зменшити зарплату міського голови.

Засідання проходило в режимі відеоконференції, але 18 депутатів з опозиції вирішили всупереч розпорядженню міського голови працювати в залі міськради.

На сесії мали розглянути 3 питання: внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку, внесення змін до бюджету та прийняти до комунальної власності ТЕЦ. Але за відсутності необхідної більшості голосів у міського голови, до порядку денного внесли питання щодо зміни умов оплати міського голови.

Опозиція запропонувала зменшити до мінімуму надбавки та премію очільнику міста. Замість 50 % надбавки та 40 % премії від окладу запропонували залишити по 10 %.

За словами Павла Кузьменка, замість 25 тис. грн на місяць він отримає всього 15 тис. грн, але ж він нібито прийшов працювати не заради грошей і таких змін не боїться.

Та результати голосування виявилися на користь міського голови. «Утримався» від одного з депутатів дозволило міському голові залишитися з більшою зарплатою.

По питанням змін до бюджету особливо неприємних для влади «сюрпризів» не було.  Депутати затвердили прийняття коштів від обласної ради в сумі 408 тис. грн. та направлення їх на видатки управління соціального захисту населення. Кошти в сумі 520 тис. грн. від Чернеччинської громади направлять на видатки ЦРЛ та обладнання гінекологічного відділення.

КП «Благоустрій» отримає 1 млн грн на погашення боргів з заробітної плати за рахунок зменшення видатків на благоустрій міста. Чи врятує це від банкротства комунальне підприємство невідомо, особливо в умовах дефіциту бюджету ( кілька великих платників податків вирішили змінити місце реєстрації в Охтирці на інше).

33 депутата з 35 підтримали безоплатне прийняття цілісного майнового комплексу колишнього структурного підрозділу Державної акціонерної енергопостачальної  компанії  «Сумиобленерго» підприємства Охтирські теплові мережі (Охтирська ТЕЦ) до комунальної власності Охтирської міської територіальної громади. Різними виявились погляди депутатів на питання, хто має проводити прийом майна і підписувати акти. Але більшість має надію, що це рішення дозволить громаді в подальшому проводити роботи з модернізації тепломереж та принаймні не збільшувати тариф на тепло.

okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: