Сумські пляжники завершили виступи в Бразилії

11.11.2021

Кваліфікаційний бар’єр змагань FIVB WORLD TOUR 4* з волейболу пляжного успішно подолали лише одна з чотирьох пар українців.

Перший змагальний день престижного чотиризіркового міжнародного турніру, що стартував у бразильському місті Ітапема, для представників України вийшов не надто вдалим. Нагадаємо, що одразу чотирьом нашим парам, щоби приєднатися до «сіяних» Інна Махно/Ірина Махно та ДіанаЛуніна/Валентина Давідова, необхідно було успішно виступити у кваліфікаційному турнірі. Проте впоралися із цим завдання лише діючі чемпіони України серед чоловіків…

У першому відбірковому етапі Сергій Попов/Едуард Резнік боролися з представниками США Тімоті Брюстер/Тревіс Мюхіртер. І в стартовому сеті не залишили тим жодних шансів. Насамперед, наша пара вирізнялася надійними діями у захисті – Попов феєрив на прийомах, а Резнік кілька разів відзначився ефектними блоками.

Другу партію українці також розпочали впевнено – 8:4. Однак надалі їхні злагоджені до того дії чомусь раптово розлагодилися. І американці помітно збадьорилися. Плюс – іноді їм відверто посміхалася вдача. Тож невдовзі рахунок у поєдинку став рівним.

Дебют третього сету залишився за суперниками – 3:0, але тут Попов та Резнік «завелися» не на жарт. І дуже швидко протистояння пішло вже, що називається, очко в очко. При цьому тривалих розіграшів у ньому було предостатньо, і завершувалися вони з перемінним успіхом. Та, зрештою, у кульмінаційний момент Сергій з Едуардом виявили завидну розважливість і холоднокровність, тож переможне очко було за ними – 2:1 (21:15, 17:21, 15:13)!

У другому ж кваліфікаційному раунді Попов/Резнік зійшлися з місцевими пляжниками Адріельсон Дос Сантос/Артур Да Сильва. Здавалося, апріорі більше шансів на успіх має бути в бразильців. Проте тим не допомогла навіть гучна підтримка співвітчизників – українська пара здолала їх спокійно і переконливо – 2:0 (21:16, 21:17).

Таким чином, Сергій Попов/Едуард Резнік приєдналися до когорти всіх найсильніших і зіграють в основному раунді престижного «Cuatro estrellas»!

На превеликий жаль, не складуть їм там компанію два інших українських дуети. Хоча, зокрема, Владислав Ємельянчик/Денис Денисенко були до цього близькі. Адже у першому матчі довели свою перевагу над швейцарцями Іммануель Цурхер/Джонатан Джордан (Швейцарія) – 2:0 (21:18, 21:17), а в другому протистоянні з представниками Австрії Фелікс Фрідль/Максиміліан Трюммер впевнено відігралися в другому сеті після невдалого першого. Та у вирішальному третьому сил їм трохи забракло. У підсумку – 1:2 (16:21, 21:16, 11:15).

Нарешті, Максим Гладун (Суми)/Євген Журавель до останнього чіплялися за свій шанс у запеклому поєдинку з австрійцями Джуліан Хьорл/Лоренц Лейтнер. У другій партії боротьба навіть переросла на «більше-менше», проте, все ж, останнє слово в ній залишилося за нашими суперниками. Тож – 0:2 (12:21, 22:24) – Гладун/Журавель також завершили свої виступи у Бразилії.

У жіночому кваліфікаційному турнірі Марина Гладун (Суми)/Дар’я Романюк стартували одразу з другого раунду. Однак натрапили у ньому на майстровитих бразилійок Тайана Ліма/Хегейлє Дос Сантос. Ті об’єктивно переважали українок за рівнем майстерності й показали значно ліпшу зіграність. Тому й перемогли – 2:0 (21:16, 21:13).

Таким чином, перед основним раундом FIVB WORLD TOUR 4* українське представництво в Ітапемі скоротилося вдвічі. Втім, продовжуємо вболівати за наших чоловіків і жінок!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: