У центрі Сум перевірили кафе через звернення мешканця сусіднього будинку

12.11.2021

Мобільна група із представників Держпродспоживслужби, міського відділу торгівлі та поліції перевіряла, як дотримуються карантинних норм у кафе по вул. Петропавлівська.

Цього разу мобільна група вийшла на перевірку через звернення мешканця одного із сусідніх будинків до Держпродспоживслужби.

«На адресу Головного управління Держпродспоживслужби надійшло звернення від громадянина, який повідомив, що по вул. Петропавлівська в Сумах в офісних приміщеннях і кафе не дотримуються карантинних заходів. Мобільна група перевіряла ці об’єкти», – розповіла санітарний фельдшер Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Людмила БАЦМАН.

На час перевірки у закладі «Solohabar» відвідувачів не було. Як розповіла його власниця пані Юлія, від початку «червоної зони» в кафе людей суттєво поменшало. Приходять пообідати в основному працівники сусідніх офісів. В усіх відвідувачів обов’язково перевіряють COVID-сертифікати. Перевірили документи і в членів мобільної групи. Крім того, на 15 хвилин щогодини заклад зачиняється на дезінфекцію.

У той же час, за словами Людмили Бацман, у закладі були виявлені порушення. Зокрема, дезінфікуючий засіб із простроченим терміном. Невпорядковано зберігаються використані засоби індивідуального захисту тощо.

«Ми склали протокол про адміністративне правопорушення на ФОП за порушення карантинних заходів. Згідно із цим протоколом, Кодексом про адміністративні правопорушення передбачений штраф у розмірі від 102 до 425 гривен», – додала санітарний фельдшер Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: