Скандал у глухівській громаді: право 90-річної жінки на догляд відстоювали за допомогою поліції

12.11.2021

Мешканка села Перемога Глухівської ОТГ вирішила оформити догляд за матір’ю, якій уже 90 років. Бабуся – лежача і без сторонньої допомоги обходитися не може. Цілодобово її доглядає дочка, яка проживає в цьому ж будинку.

Тетяна (так звати нашу героїню) звернулася до місцевого управління соцзахисту та надала пакет документів для оформлення статусу, який дає змогу отримувати не лише допомогу, а й субсидію. Проте мешканці Перемоги у цьому відмовили. Начальник управління соцзахисту Руслан Павленко прокоментував, що відмова цілком законна. Мовляв, у пакеті документів має бути результат акта обстеження житлових умов сім’ї. Однак це неможливо було зробити, бо коли комісія приїхала за вказаною адресою, то ні особи, яка здійснює догляд, ні особи, яка потребує цього догляду, інспектор і він особисто не побачили. Чи є взагалі у будинку 90-річна жінка – невідомо. За словами посадовця, повторно приїжджати для складання акта обстеження ніхто не буде, питання закрито і справу передано до архіву.

Такий стан речей викликав обурення у доньки довгожительки та інших родичів, тому вони всією сім’єю приїхали до Глухова – домагатися справедливості. Перш ніж увійти до кабінету начальника соцзахисту, викликали підкріплення у вигляді поліції.  Подробиці цієї історії – пізніше.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: