Онкохворому хлопчику із Сумщини потрібні кошти на реабілітацію

14.11.2021

Ростислав Кібець уже третій рік бореться зі страшним недугом – гострим лімфобластним лейкозом. Аби допомогти хлопчику, гроші збирали усім миром.

«Часу залишалося дуже мало, а коштів катастрофічно не вистачало, адже було зібрано лишень 30 відсотків від потрібної суми. Та у Ростика все ж з’явився шанс на життя. Його вдалося відправити на лікування в іспанське м. Памплона, де було зроблено трансплантацію кісткового мозку вартістю 152,5 тис євро, які були виділені за Державною програмою», – пише у соцмережі депутат Сумської обласної ради Олена Беркут.

Та все не так гладко, як того хотілося. Ще перебуваючи на лікуванні в Сумській обласній дитячій клінічній лікарні, у малюка погіршився стан його здоров’я, від ускладнень відмовили ніжки. Але сумські лікарі вирішили терміново відправити його за кордон на лікування.

Іспанським лікарям спочатку довелося нормалізувати стан його здоров’я, а потім робити операцію. Загалом лікування тривало 5 місяців на протязі яких були витрачені всі зібрані кошти. Адже самий простий аналіз крові коштує сотні євро.

Нещодавно родина повернулася додому. Зараз Ростик вчиться жити заново, ніби з чистого аркуша і потребує термінової дороговартісної реабілітації в НДСЛ «Охматдит», а потім через пів року знову в м. Памлона.

«Тож хочу звернутися до всіх небайдужих з проханням разом допомогти маленькому ангелочку здолати цю страшну недугу, адже усі разом ми можемо дати шанс йому на життя», – звернулася депутатка.

Реквізити картки тата

Кібець Юрій Сергійович

4149 4991 1448 9758

5168 7574 1764 6710

romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: