У Сумах вшанували пам’ять загиблого добровольця

15.11.2021

У Сумах 15 листопада вшанували пам’ять бійця Юрія Вєтрова, який загинув у 2014 році під час бойових дій на сході країни. На Алеї Героїв міського центрального кладовища біля могили Юрія зібралися представники влади та його рідні.

Юрій пішов добровольцем до батальйону “Волинь”, а потім – до “Айдару”, – згадує його брат, Владислав Вєтров. “Пішли захищати батьківщину, щоб російська навала не прийшла в місто Суми. Як його не стало, від мене як відірвали якусь частину. Дуже тяжко було, ну звик уже за 7 років”, – говорить він.

Владислав Вєтров

“Подзвонив: Мамка, я їду. – Куди? – В армію. Ну він дзвонив, розказував, хлопці приїжджали, які з ним служили, вони і зараз спілкуються, дзвонять, приходять”, – говорить мама Юрія, Валентина Вєтрова.

Валентина Вєтрова

15 листопада 2014 року біля населеного пункту Ольховатка був потужний артилерійський обстріл, і один зі снарядів влучив у бліндаж, де знаходився старший сержант Вєтров, розповів директор міського Центру учасників бойових дій Олександр Мордванюк. “На жаль, він отримав важкі поранення, під час доправляння його до госпіталя він загинув”, – додав він.

Юрій Вєтров був командиром відділення 1 батальйону територіальної оборони “Волинь” Збройних Сил України. Його іменем названо вулицю у Сумах, яка раніше називалася Воровського.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: