У Сумах гасили “пожежу” в театрі

16.11.2021

15 листопада у м. Суми відбулися тактико-спеціальні навчання на базі Сумського обласного театру юного глядача. Місткість залу складає 400 посадкових місць, а площа приміщень театру становить майже 1,5 тис. кв. м., що обумовлює необхідність проведення відпрацювань дій на випадок виникнення надзвичайних подій.

За тактичним задумом, через коротке замкнення електромережі в приміщенні під сценою театру сталася пожежа. Вогонь поширився на площу понад 50 кв. м. Виникла загроза розповсюдження полум’я на сцену та суміжні приміщення. Утворилось сильне задимлення.

На місце події за підвищеним номером виклику від Державної служби України з надзвичайних ситуацій прибуло 6 одиниць пожежної техніки та 24 чоловіки особового складу. Для координації дій вогнеборці розгорнули штаб пожежогасіння та створили дві оперативні дільниці, які зосередили свої дії на рятуванні людей та ліквідації пожежі. Одним із відділень рятувальників в приміщенні безпосередньо під сценою було виявленого умовного постраждалого, якого оперативно винесли на свіже повітря та надали необхідну до медичну допомогу.

Для безперебійної подачі води автоцистерни встановили на пожежні гідранти. Спільними зусиллями всіх підрозділів умовну пожежу приборкали.

По завершенні тренувань особовий склад підрозділів Головного у взаємодії з представниками об’єкту підсумували хід проведення навчань. Представники адміністрації театру ознайомили присутніх з оперативно-технічною характеристикою підприємства, особливостями приміщень та організацією протипожежного захисту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: