10 громад Сумщини підбили підсумки тижневика вакцинації

16.11.2021

Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко, щотижня обирається 10 громад, в яких активно проводиться вакцинальна кампанія із залученням максимальних ресурсів. Таким чином область «розбита» на 5 тижнів і позитив від запровадженої практики відчутний.

За підсумками роботи протягом минулого тижня в Лебединській громаді Сумського району та Боромлянській, Великописарівській, Грунській, Кириківській. Комишанській, Охтирській, Тростянецькій, Чернеччинській, Чупахівській громадах Охтирського району кількість щеплень збільшилася на 200.

«Це не така велика цифра, але в масштабах даної території в розрахунку на один день кількість щеплень збільшилася із 968 до 997. Загалом упродовж 7 днів зроблено 6979 вакцинацій», – розповіла заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Хомета.

За її словами, Чернеччинська громада впоралася із завданням на 131,5%, Великописарівська – на 87%, Комишанська – на 86%. В рамках проведення тижневика збільшили обсяги щеплень Чупахівська, Боромлянська, Кириківська, Тростянецька громади. Натомість знизилися показники у Лебединській та Охтирській громаді.

Галина Хомета звернула увагу учасників селекторної наради на проведення широкої інформаційної кампанії серед населення щодо вакцинації. Особливий акцент слід зробити на щеплення категорії населення 60+, що менше охоплена вакцинацією, ніж загальний контингент.

Якщо у громадах планується робота мобільної бригади з вакцинації, слід подбати про організацію приміщення тимчасового пункту для щеплень та наявність інтернету і мобільного зв’язку для підключення членів бригад до електронної бази пацієнтів. Є інший варіант – організоване підвезення бажаючих щепитися до найближчого пункту вакцинації.

Можлива також практика залучення волонтерів до заповнення поінформованої згоди. Особливо це стане в нагоді пенсіонерам, котрим набагато важче зорієнтуватися в оформленні паперів.

Посадовець також попередила про обов’язкову роботу пунктів вакцинації у вихідні.

«Практика показує, що запит населення на щеплення у вихідні дні є, тому вакцинацію в жодному разі не можна припиняти на вихідні. Тільки завдяки спільним зусиллям та розумінню важливості щеплень ми зможемо досягти колективного імунітету, що допоможе нам протистояти коронавірусній хворобі», – резюмувала Галина Хомета.

Естафету у тижневику вакцинації перейняли всі 8 громад Конотопського району та 2 громади Сумського.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: