Під Тростянцем на узбіччі автодороги знайшли артснаряд

17.11.2021

16 листопада групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 50-мм мінометної міни. Небезпечний предмет раніше був виявлений у с. Піщане, Сумської МТГ. Боєприпас часів минулих війн вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня о 09:08 на узбіччі автодороги «Тростянець – Мощанка» було виявилено один 76-мм артснаряд. «Відголосок» минулих війн знаходився на відстані до 400 м від житлових будинків м. Тростянець.

Після цього, о 10:00 надійшов виклик про знайдення однієї 82-мм мінометної міни. Небезпечну знахідку знайшли в полі поблизу с. Карпилівка, Охтирського району на відстані до 1,5 км від житлових осель громадян.

На місцях виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуйтеся поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: