На Сумщині знайшли рідкісний автомобіль. Можливо єдиний у світі

17.11.2021

Влітку 2021 року в Сумській області було виявлено вантажівку з кабіною від РАФ-977Д. Автомобіль доставили для реставрації до Автомобільного музею спеціального транспорту “Портал”. Як з’ясувалося, цей екземпляр є чи не єдиним із моделей РАФ-980ДМ, що збереглися, повідомляє newsyou.info.

Тягач із двомісною кабіною спочатку отримав відкритий кузов для пасажирів на 16 осіб. До нього пропонували пасажирський причіп РАФ-979. Машина використовувалася не для доріг загального користування, а для обслуговування. Наприклад, в аеропортах чи парках.

До 1973 року на автозаводі в Ризі випустили близько 400 екземплярів таких автопоїздів. Знайдений в Україні екземпляр випущено 1971 року. Номер кузова авто – 344.

Нинішній власник вантажівку отримав на Шосткинському хімкомбінаті. Там тягач розвозив робітників. Господар переобладнав авто на трактор.

Автомобіль РАФ-980ДМ не отримав елементів у підвісці. Машина призначалася для гарних доріг. Максимальна швидкість авто досягала 35 км/год.

До наших днів частково збереглися елементи кузова та пара сидінь. Тепер у реставраційній майстерні музею вантажівка РАФ-980ДМ буде відновлена.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: